Aston Martin, ürettiği arabaların çoğunlukla birbirine benzediğini biliyordu fakat DB11 bu değişimin ilk ve en büyük adımı. ilk kez DB7’yi değiştirmek isteyen Aston Martin, bu değişimin ne kadar radikal ve keskin olduğunu göstermek için bir rakamı atlayarak piyasaya DB9’u sürdü. Şimdide DB10’u atladığını görüyoruz, aslında bunun tek sebebi 007 BOND filminde DB10 adında bir modele tek seferlik sahip olması.

DB10, yeni model için bir takım ipuçları veriyordu fakat filmdeki araç ile DB11 arasında hiçbir benzerlik yok. DB11 tamamen yeni! Yeni dizayn önceki modellerine göre daha sert fakat daha çok alüminyum platform kullanılmasına rağmen DB11 hala 1.800 kg üzerinde bir ağırlığa sahip. Bu yeni platformun Aston Martinin bir sonraki yeni modellerine de rehberlik etmesi bekleniyor.

DB11’in yeni turbo şarjlı V12 motoru, tam bir Aston Martin gibi ses çıkarır fakat DB9’un 5.9 litrelik doğal emişli V12 motorundan boyut olarak daha ufak olmasına rağmen çok daha güçlü. Üç ayrı sürüş modeline sahip olan DB11’de sürücü; sport sürüş modu ile hız tutkusunu yaşarken, seramik frenler sayesinde kendisini güvende hisseder.

Aston Martin otomotiv tarihinde en muhteşem araçları yarattı. Platin Oto ailesinin bünyesindeki süper lüks arabalarımızdan biri olan Aston Martin DB11 ile tanışmaya hazır olun.

Çalıştırıldığında motor sesi ile zenginlik ve lüks haykıran Aston Martin, her girdiği alanda bütün dikkatleri üzerine çekiyor. DB11’in dışındakiler büyük bir hayranlıkla seyrederken, iç dizaynında hem ön hem arkada bulunan çift camlar sayesinde içerisinde sessiz sürüş keyfini yaşatıyor. Daha hızlı, daha pratik ve bütün GT’lere meydan okuyacak teknolojiye sahip.

Satın alabileceğiniz en hızlı ve en çok arzu edilen uzun mesafe kruvazörü; Aston Martin DB11 ile yakından tanışmak için Youtube kanalımızdaki videoyu izleyebilirsiniz.