Time dergisine kapak olan, dönemin popüler araba sınıfı ‘’Pony Car’’ sınıfının doğmasına neden olan, üretim bandına alındığı andan itibaren otomobil sektöründe araba severlerin hayallerini süsleyen FORD MUSTANG ile karşınızdayız…

Ford markasının en önemli modellerinden olan Mustang ismi, 2. Dünya savaşında kullanılmış ABD’nin N. A. P-51 MUSTANG uçağından gelmektedir.

İlk Ford Mustang, T-5 ismi ile üretilmiş; Almanya’daki isim hakkı sorunundan dolayı bir süre T-5 adıyla satılmıştır. Bu rüya modelin ilk üretilen araçlarında dahi dönemin şartlarını en yüksek seviyelerde karşıladığını ve otomobil sevdalılarının ilk tercihleri arasında popüler olduğunu söyleyebiliriz.

Platin oto ailesi olarak, sizleri Ford üretimi olan bu karizmatik ve güçlü şaheser ile tanıştırıyoruz…

Karizmatik ve keskin hatlarının yanında doğal olarak havalandırılan 5.0 litrelik V8 motoru ile otomobil piyasasındaki popülerliği üst sıralarda yer alıyor. Kendi kategorisindeki otomobiller ani parlama ile ortaya çıkarken FORD MUSTANG bir Amerikan otomotiv efsanesi haline gelmiş durumda.

Harika görünüm ve iyi performansın bir araya getirildiği bu tasarım ve mühendislik harikası FORD MUSTANG GT; uzun kaput, köpekbalığı ısırık ızgarası ve üç segmentli arka lambalar ile onu tercih edenlere yüksek performansta hizmet etmeye hazır.

Pumped-up korumalar, büyük tekerlekler ve o klasik fastback profiliyle her zamankinden daha maskulen ama aynı zamanda daha gösterişli bir tasarım.  50 yılı aşkın MUSTANG serüveninin doruk noktası olan bu araçta iç tasarımda çift cowl gösterge paneli gibi Retro dokunuşlar da mevcut.

Kırmızı Brembo frenler, My key uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi, EPAS hıza duyarlı direksiyon sistemi, SOS çarpışma ikaz sistemi gibi pek çok özellik ile performansınızı güvenlik kaygısı ile düşürmenize gerek kalmadan keyifli sürüş sağlayan FORD MUSTANG GT 5.0 incelediğimiz videomuz Youtube kanalımızda!