Rolls-Royce, bir mühendis ve bir pazarlamacı zekanın efsanevi ortak ürünü..

Üretime başladığı günden itibaren estetik, asalet ve zenginliğin en ünlü sembolü haline gelen Rolls Royce’un başarı hikâyesi; 1904 yılında, kaliteli otomobilleri pazarlayan Charles Rolls ile 1884 den beri kendi otomobil üretimini yapan Henry Royce’un bir araya gelmeleri ile başladı. Rolls-Royce’un tire işaretinin birbirlerine olan sadakati ve bağlılığı temsil ettiğini ve hiçbir koşulda marka adının tire olmadan kullanılamayacağını biliyor muydunuz?

Rolls-Royce’un ön kaputunda bulunan ‘’Spirit of Ecstasy’’ heykelini tutup herhangi bir yönde kuvvet uyguladığınızda adeta dokunulmazlığı varmış gibi kendini aniden saklaması aracın en büyük özelliklerinden birisi. Böylece Rolls-Royce maskotunun hiçbir şekilde çalınamayacağı efsanesi doğmuş oluyor.

Zengin bir pazarlama zekâsı ile yaratılan bu özelliklerin yanı sıra müşterilerinin ısmarlama bir şekilde aracı tamamen kişiselleştirebiliyor olması Rolls-Royce ile diğer otomobiller arasındaki en büyük farklardan biri. Bu konuda uç örneklere rastlamak mümkün fakat en çok beğenilen uygulamalardan birisi Rolls-Royce aracının kabin tavanına fiber optik kablolar ile yapılan ‘’gökyüzü’’  aydınlatma sistemidir. Hatta dileyen müşteriler doğdukları günün yıldız haritasını bu aydınlatma sistemi ile aracın kabin tavanına yaptırabilirler.

Muhteşem bir tutuşla uzun yollarda bile seyahat güvencesi sunan ultra lüks Rolls-Royce araçları o kadar dengeli ve sessizdir ki bir efsaneye göre seyir halindeyken kaputuna yumurta koysanız bile düşmez.

Başlarda yalnızca İngiliz kraliyet mensuplarının kullandığı Rolls-Royce marka araçlar zamanla dünyaca ünlü süper modellerin, aktörlerinin, müzisyenlerinin statülerini yansıtmak için ilk tercih ettikleri otomobiller oldular.

Dünyanın en iyi otomobili unvanına sahip olan Rolls-Royce markası sevenlerine pek çok araç modeli ile hizmet veriyor.  Biz Platin Oto ailesi olarak sizleri Rolls-Royce’un en hızlı ve en güçlü modellerinden olan WRAITH ile bir araya getiriyoruz.

Rolls-Royce Wraith ile yakından tanışmak için Youtube kanalımızdaki videoyu ziyaret etmeyi unutmayın!

Deniz ERGÜNLÜ