Uçak motoru ile başlayan BMW markasının hikâyesi, karayollarında size uçuş keyfini yaşatan araba motorları ile devam ediyor…

1916 yılında uçak motoru üreticisi olarak kurulan BMW, yüksek irtifalı uçak motorları üreterek dünya rekoru kırdı. Bu başarısını karada da gerçekleştirmek isteyen bu dünya devi 1922 yılında Bayerische Motoren Werke (BMW) adıyla resmi olarak karşımıza çıkıyor. Hemen peşinden ilk ürünü olan motosiklet BMW R 32’yi 1923 yılında görüyoruz.

Zaman içinde araba üreticisi haline gelen BMW’nin ilk seri üretim aracı 3/15 PS isimli bir model. 3/15 PS ile başlayıp günümüze kadar çeşitli modelleriyle araba piyasasında çok güçlü bir konum edinen BMW araçları, her kesimden insanın hayallerini süslemeye devam ediyor.

BMW serüveninde hızlı, konforlu, sürüş keyfini zirvede hissettiren, yüksek performanslı, zengin tasarımlı lüks araçlar yerlerini alırken, Platin Oto Ailesi olarak en iddialı ve en pahalı olan modellerinden birisi olan COUPE X-DRIVE COMPETITION sizleri bir araya getiriyoruz.

BMW’nin 8 serisi, M8 ile yeniden piyasada yerini alırken daha güçlü modelleri tercih edenler Coupe X-drive etrafında buluşuyorlar.

M8 Coupe X-drive, 1990’ların orijinal M8 konseptinin doğası gereği yırtıcı tavrına rağmen günlük kullanımda keyifli bir sürüş imkânı sağlıyor. 4,4 litrelik çift turbo şarjlı motoru, 650 beygirlik bir güç ile çabukluk ve çeviklik kavramı bir araya getiriyor. Hız yaparken yüksek rakamlara hızlı bir şekilde geçiş sağlarken çapraz sıralı egzoz manifoldu ile motor performansı besleniyor.

Bu süper güçlü M8 modeli aynı zamanda süper lüks bir ortamda sürüş yapmanız için tasarlanmış. Sürüş esnasında rahat etmek isteyeceğiniz en önemli parçalardan biri olan M deri direksiyon ile güçlü bir kontrol sağlanıyor. Geniş bir tasarım yelpazesi olan bu BMW aracı Merino döşeme koltuklar ile sizleri tam anlamıyla konforlu bir seyahate zorluyor.

Dinamik görüntüsü ile hız tutkunlarını kendine çeken BMW’nin en lüks araçlarından olan M8 ile S63 AMG’nin tutkulu yarışını izlemek için Youtube kanalımızdaki videoyu izlemeyi unutmayın!

Deniz ERGÜNLÜ