Audi’nin şimdiye kadar en güçlü Q7 modeli olan bu araç, diğer soydaşlarının aksine benzinli bir motora sahip. Üstelik Audi’nin benzinli motora sahip ilk yenilemesi olan bu model, iç tasarımı ile Q8’e göz kırpıyor. Gösterge panelindeki kesintisiz havalandırma şeridi ilk bakışta aslında Q8 iç tasarımını hatırlatıyor. Aynı zamanda orta konsolun da Q8 den ödünç alındığını söyleyebiliriz.
SQ7, 500 beygir gücü üreten turbo şarjlı 4.0 litrelik V8 motoru ile en güçlü SUV listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Yeni benzinli SQ7 diğer Q7 modellerinden daha hızlıdır. Platin Ailesi olarak sizleri daha hızlı ve şık görünen AUDI SQ7 ile tanıştırıyoruz.
BMW M X5 ve Mercedes GLE 53 serisine karşı iyi bir alternatif olan bu modelin dış tasarımında sıkıcı SUV tarzının dışına çıkılmış. Standart dikdörtgen farlar yerine ızgaraya doğru daha keskin ve çamurluklara doğru genişleyen bir far dizaynı ile dikkat çekici bir görünüme sahip. Izgaranın köşelerine uzanan alt çerçeveler daha yırtıcı göründüğünden hem sportif hem çekici bir tasarımı olan SQ7, standart Q7 ‘ ye çok benziyor fakat ayırt etmek için ön ve arka taraftaki ‘’SQ7’’ rozetini görmeniz yeterli. Birde arkadan baktığınızda sizi 4 çıkışlı spor egzozu karşılıyor . Yan kısımlarında yeni karakter çizgilerini görüyorken S paketinde alu-optik ayna kapakları dikkat çekiyor.
Bu özelliklere ek olarak SQ7, birkaç tane ek özelliğe sahiptir. ‘’S’’ amblemli bir direksiyon simidine ek olarak aydınlatmalı ‘’S’’ logolu paslanmaz çelik kapı eşikleri vardır. S logolu ön koltuklara özel olarak masaj ve havalandırma fonksiyonları sunan AUDI, SUV piyasasında iddialı bir yer sahiplenmiş durumda.
Tüm donanımlardaki standart güvenlik özelliklerinin yanı sıra bir arka görüş kamerası, Audi pre-sense front, Audi pre-sense basic, aktif şerit asistanı bulunuyor.
Her yönüyle muhteşem olan bu SUV model AUDI SQ7 ile yakından tanışmak için Youtube kanalımızdaki incelemeye davetlisiniz!