Emil Jellinek’in ileri görüşlülüğü, otomobil tutkusu ve kızına olan sevgisi bir araya geldiğinde ortaya bir efsane çıktı; Mercedes Benz. Emil Jellinek geleceği otomobil dünyasında gören, araba yarışlarına meraklı bir konsolostu.

Fransa da Daimler’den çok beğenerek aldığı bir otomobille araba yarışına katılır ve birinci olur. Araba yarışından aldığı keyfi ticarete dökmeye karar veren Jellinek, Daimlerden 36 tane araba ısmarlar ve işi gereği sağlam bir konum edindiği aristokratlardan oluşan çevresine bu araçları satmaya başlar. Hepsini kısa sürede satar ve Daimler ile Jellinek arasında bir anlaşma imzalanır. Tek bir şartı vardır Jellinek’in, üretilen otomobillere kızının ismi olan ‘’Mercedes’’ adının verilmesini ister. İspanyol kültüründe mars’ın adı olan ve zarafet anlamına gelen MERCEDES ismi böylece dünyanın en güçlü ve karizmatik arabaları için kullanılmaya başlar.

Hatta 1930’larda markanın iyice şöhret sahibi olmasının en büyük sebebi ise Adolf Hitler’in Mercedes tarafından üretilmiş olan kurşungeçirmez camlı araçları tercih etmesiydi. O dönemde Nazi Almanya’sında kalburüstü bir kitlenin tercihi olması Mercedes denince kalite ve zarafet algısının oluşmasında büyük bir etkisi oldu.

Günümüzde dünyanın en çok tanınan otomobil markası olmayı sürdüren Mercedes, 5 farklı alanda yüzlerce araç üretmeye devam ediyor. Üretilen her araç büyük bir mühendislik harikası fakat biz Platin Ailesi olarak bir Mercedes’i diğerlerinden ayrı tutuyoruz. Galerimizin göz bebeği olan kırmızı SLS AMG.

Mercedes’in bu başarısının altında yatan en büyük etkenlerden birisi mühendis takımının çok seçkin ve yetenekli bireylerden oluşuyor olması. AMG motorlarının üretim aşamasında son parçayı yerleştiren mühendisin motor üzerinde bir imzası olduğunu biliyor muydunuz?

Platin Oto Ailesi olarak galerimizde bir Türk mühendisi Ozan Issız’ın imzasını taşıyan SLS AMG bulundurmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

571 beygir, 650 lb-ft tork sağlayan doğal emişli V8 motoruna sahip bir mühendislik harikası.. Mercedes’in tamamen yarış bölümü olan AMG tarafından geliştirilen ilk otomobil olan SLS AMG Koşuyolu şubemizde sergilenmektedir.