Alman mühendisliğinin her yıl otomotiv dünyasında dominant olduğunu görüyoruz. BMW, otomotiv sektöründeki çıtayı 4 Serisi ile başka seviyelere çıkarttı. Bu nedenle 4 serisi girdiği her alanda en üst noktayı hedefliyor.

4 serisi temelde 3 serisinden uzaklaştırmak için daha sportif dokunuşlarla revize edilmiş. Bu yeniliklere, daha geniş arka tekerlek ve standart M sport süspansiyon dâhil edilmiş.

Coupe, Cabrio ve Grand Coupe olmak üzere 3 model olarak piyasada yeri alan bu seriye 2 tip motor eşlik ediyor. Biri 248 beygir gücü üreten bir BMW Twin Turbo sıralı 4 silindirli motor iken diğeri büyüleyici 3.0L BMW Twin Turbo sıralı 6 silindirli 320 beygir gücündeki acımasız ve tutkulu bir motor.

Çarpıcı 4 serisinde en çok konuşulan konulardan birisi stildir. BMW 420i 60’lı yılların sonu ve 70’li yılların başında otomotiv piyasasına vurgu yapan E9 coupe gibi modellerin genini taşıyor. Aynı zamanda 4 serisinin bagaj kapağında daralan çizgisiyle 8 serisine benzer bir profile sahip.

Aktif kör nokta uygulama, aktif seyir kontrolü, otomatik park yardımı, şerit tutuş uyarı sistemi, yaya ve önden çarpışma uyarısı, otomatik acil durum freni, head up display, uyarlanabilir hız konrolü gibi güvenlik sistemleriyle seyir halindeyken güvenle sürüş keyfini yaşayabilirsiniz. BMW mühendislerinin ince detaylara verdiği önem aslında markaya yapılan büyük bir yatırımdır.

Platin Oto ailesi olarak sizleri BMW’nin en karizmatik serisi ile bir araya getiriyoruz. BMW 420i ile yakından tanışmak için Youtube kanalımızdaki incelememizi izleyebilirsiniz.